KLIK HIER VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSRPAAK

Hoe verbeteren we onze putting techniek?

In het vorige artikel hebben we laten zien dat er verschillende type putters te koop zijn die erg veel invloed hebben op uw manier van putten. Heeft u zelf een idee wat voor een type putter u heeft? Leg u putter op vinger en checkt u de balans van de putter. In dit artikel gaan we enkele basis principes van het putten uitleggen en geven we u enkele goede oefeningen om doelgericht te putten.

Hoe vinden we juiste grip?

De grip op uw putter heeft een platte kant. Deze is gemaakt om de putter op andere wijze beter te kunnen vasthouden en de polsen zo min mogelijk te kunnen gebruiken. En toch wil je de putter los en ontspannen vasthouden, zodat je het maximale gevoel behoudt. Een goede grip is altijd ontspannen. Regel 1 is dat je met je linkerhand de club meer in de levenslijn hebt liggen i.p.v. in de vinger. Dit zorgt ervoor dat je de linkerhand vastzet en meer controle krijgt over je stroke. 

 

DE GRIP bestaat helaas niet. Er zijn veel  verschillende manieren waarop u de putter kunt vasthouden. Wilt u verschillende grips uitproberen, vraag het eens aan uw PGA-Golfprofessional. Het is een blijft een persoonlijke voorkeur. Of kijkt u eens op youtube waar veel voorbeelden van putting grips te zien zijn. Het gaat er tenslotte om dat u de juiste grip ontdekt die het beste resultaat geeft.

Om uw rechterhand nu goed te plaatsen, tilt u de wijsvinger van uw linkerhand op en legt u de vingers van uw rechterhand op de grip. Ook de duim van rechts plaatst u op de platte kant.

Hoe voelt dit? Dit is een veelgebruikte grip.

 

De setup:

Ervan uitgaande dat we spelen met een FACED BALANCED PUTTER, is het cruciaal dat we goede setup aannemen. Bij een goede setup kijkt u met uw ogen loodrecht op de bal. Ik controleer dat altijd met een puttspiegel, waarmee ik iedere training start. Ik kan op deze wijze mijzelf in de perfecte positie zetten voor een stabiele putting stroke.

De spiegel heeft als extra toegevoegde waarde dat we de lijn van onze schouders kunnen zien. Deze dient parallel te staan met onze doellijn om de putter goed richting doel te kunnen bewegen. In veel gevallen staan de schouders open( naar links gedraaid) waardoor de putter ook deze kant op gaat bewegen. Deze lijn staat aan de buitenkanten op de spiegel.

  

Wat zijn nu goede oefeningen voor een training met een faced balanced putter. Dus uitgaande van een rechte stroke.

Oefening 1: “Het center van de hole”:

Begin met korte putts van een halve meter of zo. Teken met een stift een stip achter in de cup. Dat is je focus punt. Of druk een tee net boven de cup in de hole. Door kort te beginnen heb je een goed beeld of je stroke ervoor zorgt dat je de hole echt in het midden raakt ja of nee. Durf de bal met overtuiging te spelen. Bouw de afstand steeds verder uit.

Of begin op een halve meter en leg markers neer steeds 10 cm verder van de hole. Lukt het u om 10 ballen achter elkaar uit te holen?

Oefening 2: “De Stroke”

Om het vertrouwen in uw stroke te vergroten blijft het een goede oefening om met 2 tour sticks te trainen. Neem een grotere afstand en neem de tijd om de sticks goed neer te leggen, zodat de richting klopt. Zo krijgt u een beeld van hoe u nu staat ten opzichte van de hole en heeft u direct een beeld van uw puttingstroke. Kunt u de club goed tussen de tour sticks  door bewegen? 

Oefening 3: “minder handactie”

Een leuke oefening om uw handactie te verminderen is om een balletje te klemmen tussen uw linkerhand en uw putter. Als u weinig tot geen handactie heeft tijdens uw putting stroke blijft de bal netjes zitten. Bij veel beweging zal de bal vallen. Zo kunt u dit ook proberen bij langere putts om te zien of de handen actiever worden bij een grotere afstand.

 

Ik hoop dat u met deze basisinstructie weer een stukje verder op weg bent geholpen om beter te leren putten. Of kijk of de website van de golfacademie voor nog meer oefeningen voor beter putten.

Heel veel suc6 met trainen en verbeteren van uw spel. Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten: info@golflinked.nl