KLIK HIER VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSRPAAK

Uphill en downhill ligging

In dit artikel gaan we u uitleggen wat te doen bij een lastige ligging van de bal. We trainen eigenlijk te veel in optimale omstandigheden. De matten op de driving range vergeven veel. De bal ligt altijd goed. Dit maakt het alleen maar lastiger om in de baan als de bal minder ligt, direct tot de allerbeste slag te komen. Is er op uw club een gelegenheid om bijv. ballen vanaf een helling te oefenen? Hierbij een uitleg van de ligging van de bal Uphill en Downhill.

Hoe gaan we met deze ligging om? Wat voor een impact heeft dit op onze slagen? 

 

Uphill Ligging:

Op het moment dat je bal op een Uphill Helling ligt, dien je:

1: Haaks te gaan staan op de helling, zodat je met de helling mee leunt. Het betekent dat je schouderlijn parallel loopt met de helling. Je gewicht komt dan automatisch op je rechterbeen te staan.

2: De bal meer naar de voet die het hoogste op de helling staat te leggen voor een zuiver balcontact.

3: Door de helling en je stand, krijgt je bal veel meer hoogte dan normaal en verliest het afstand. Bij deze helling dien je naar gelang de steilheid van de helling, minstens 1 tot 2 clubs meer te nemen.

4: Je zult ervaren dat je moeilijk tegen de helling in kunt draaien in je doorzwaai. Deze zal daardoor meer vanuit de handen plaatsvinden, waardoor de bal naar links zal draaien. Probeer deze curve niet tegen te gaan, maar lijn rechts op van je doel. Des te langer je club des meer curve je kunt verwachten.

5: Ga wat breder staan voor een betere balans.

Zoek anders in de baan eens een situatie uphill om dit verder uit te spelen. Je zult tijdens de ronde tot betere keuzes komen.

 

Downhill ligging:

 De downhill slope is misschien wel een van de lastigste situaties als je niet vlak staat.

Hoe pak je deze helling aan?

1: Ga haaks staan op de helling, zodat je met de helling mee leunt. Het betekent dat je schouderlijn parallel loopt met de helling. Je gewicht komt dan automatisch op je linkerbeen te staan.

2: Leg de bal meer naar de voet die het hoogste op de helling staat voor een zuiver balcontact. In dit geval dus meer naar de rechtervoet.

3: Door de helling en je stand, krijgt je bal veel minder hoogte dan normaal en gaat je bal wat verder. Bij deze helling dien je naar gelang de steilheid van de helling, minstens 1 tot 2 clubs minder te nemen.  

4:Doordat je achterzwaai geblokkeerd wordt in de draai wordt je swing steiler. De club komt van buiten naar binnen door de bal en zal naar rechts wegdraaien. Omdat te ondervangen gaan we naar links oplijnen van ons doel. 

5: Ga breder staan voor een betere balans.

 

Probeert u in de komende periode eens i.p.v. te spelen eens te gaan trainen in de baan. Neem bewust geen scorekaart mee. Het doel van de ronde is om verschillende situaties op te zoeken en uit te gaan spelen, zodat we weten wat we kunnen verwachten. Dit is op de meeste oefenfaciliteiten niet tot beperkt mogelijk.

Speel enkele ballen vanuit de rough. Speel enkele ballen vanuit de diepere rough. Wat is het effect op de bal? Leg eens een bal op een kale ligging. Hoe gaan we hier mee om?

Leg eens een bal op een helling onder uw voeten of boven uw voeten.

Wij willen u er op attenderen dat u op de website van de NGF: www.golfacademie.nl

heel veel oefeningen terug kunt vinden, die u helpen om het seizoen goed te starten. Train gevarieerd en gericht. Ballen slaan is niet oefenen. Met leuke gevarieerde oefenstof wordt het trainen nog leuker. Wij garanderen u vooruitgang.

Heel veel suc6 met trainen en verbeteren van uw spel. Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten: info@golflinked.nl