BOEK UW GOLFLES OF SIMULATOR

Wat we allemaal meten

 

Meten is zeker weten

GolfLinked kijkt niet alleen naar de cijfers. Een fitting is en blijft een momentopname. De swing die je tijdens de fitting maakt, is je uitgangspunt. Is je swing positioneel niet goed dan krijgen we verkeerde metingen. Is je swing goed, dan nemen de waarden aanzienlijk toe. En krijgen we andere resultaten. GolfLinked geeft een eerlijk oordeel over je swing en de golfclubs die daarbij passen.

Meten met de Trackman

Onze clubfittingen worden uitgevoerd met de Trackman en of met de golfsimulator. De Trackman is een radar apparaat dat van het begin tot het einde de balvlucht van uw slag  meet en op een computerscherm weergeeft. Het apparaat meet precies de soort balvlucht, de hoogte, de afwijking ten op zichtte van het doel, de swingrichting, club richting, swing snelheid, de bal snelheid en de exacte afstand. Trackman gebruikt software waardoor deze informatie grafisch wordt weergegeven en u samen met uw Pro een beter beeld krijgt van uw slagen.

Hoe zit een fitting in elkaar?

Wij maken een afspraak. We plannen ½, 1 uur of 1,5 uur in voor de fitting. Dit is afhankelijk van uw wensen. Tijdens de intake krijgt je uitgebreid de tijd om in de swingsimulator ballen te slaan. Wij kunnen zo perfect meten. Aan de hand van die metingen en swing gaan we je goed adviseren. We laten je zien en voelen wat de meerwaarde is van een goede fitting.

Schaf je de golfmaterialen bij GolfLinked aan berekenen we je geen kosten voor de fitting. Wil je alle specificaties meenemen en elders je clubs wilt bestellen, dan betaal je bij GolfLinked alleen voor de fittingtijd. Die kosten daarvoor bedragen €75,00 euro.

Wat meten we bij de fitting?

Bij een fitting meten wij meerdere onderdelen. Onderstaande items worden hiernaast inhoudelijk getoond.

  • Swingsnelheid
  • De lie van de clubhoofd
  • Lengte van de club
  • Impact
  • Clubhoofd
  • Staal of graphite shaft
  • Grips

Swingsnelheid


De snelheid van de club bepaalt o.a. de stijfheid van de shaft, het buigpunt in de shaft en het gewicht van de shaft.

De lie van de clubhoofd

De lie van de club is de hoek tussen en de steel van de club. Afhankelijk van je lichaamslengte en armlengte wordt die hoek al dan niet aangepast ten opzichte van de standaard hoek.

Lengte van de club


De lengte van de club is enorm belangrijk in de fitting. Het heeft niet alleen veel invloed op uw houding, maar ook veel invloed op de totale beweging. Een goede lengte zorgt voor meer balans van je swing en een beter raakmoment van de bal.

Impact

Hoe is het raakmoment van de bal? Raak je de bal zuiver? Hoe gaat je club door de bal. Staat je club wel vlak op de grond op het raakmoment? Allemaal zaken die een goede impact bevorderen.

Clubhoofd


Afhankelijk van je spelniveau zoeken wij de juiste clubhoofd bij je spel. Er zit veel verschil in de ‘vergevingsgezindheid’ van een clubhoofd (kop). We kijken naar de breedte van de sole (voet) en de samenstelling van de kop.

Staal of graphite shaft


De shaft is de motor van de golfclub. Het materiaal van de shaft bepaalt ook de stijfheid van de shaft. Het gewicht van de stok en de juiste stijfheid geeft je het juiste gevoel van de club. En dus ook een betere controle tijdens de slag.
Een lage swingsnelheid vraagt om een flexibele shaft. Een hogere swingsnelheid om een stijvere shaft. Ieders persoonlijke fysieke gesteldheid is mede van invloed op de uiteindelijke keuze. Met een goede shaft voorkom je vervelende blessures in de arm of schouders.

Grips


Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de grip. De een wil een zachte standaard rubberen grip. De ander wil weer een grip waarin cord is verwerkt. De dikte van de grip heeft veel invloed op de spanning in je handen tijdens de swing. Wij adviseren je welke dikte geschikt is. We geven je mogelijke opties en kleuren van de grip.